Методичний семінар для вчителів інформатики ЗЗСО Деражнянської громади

4 квітня 2023 року відбувся виїзний методичний семінар для вчителів інформатики ЗЗСО Деражнянської громади на базі Деражнянського ліцею №3 імені Героя України Івана Зубкова Деражнянської міської ради Хмельницької області (директор Рудзік Тетяна Володимирівна).

Метою семінару було ознайомити вчителів інформатики з системою оцінювання навчальних досягнень для учнів 5-6 класів відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти, цифровими інструментами для впровадження об’єктивного й справедливого оцінювання результатів навчання, аспектами впровадження дистанційного навчання в умовах воєнного стану.      

На семінарі виступили: 

  • Наконечна Наталія Анатоліївна, методист Хмельницького ОІППО з питанням “Оцінювання результатів навчання учнів 5-6 класів НУШ”,
  • Ребрина Віталій Арсенович, завідувач НМЦ Хмельницького ОІППО  з питанням “Аспекти впровадження дистанційного навчання в умовах воєнного стану”.

На семінарі вчителі працювали з QR-кодами; опитувальниками – Kahoot, Online Test Pad, Mentimeter; штучним інтелектом – Chat GPT; онлайн-сервісами для створення відеороликів – Kizoa, EDpuzzle.

Учасники опанували роботу з цифровими інструментами, отримали нові ідеї щодо реалізації інноваційних технологій в освітньому процесі на уроках інформатики, набули нові професійні вміння і навички, здобули позитивні враження та обмінялись досвідом.