Виїзний семінар-практикум в Антонінську громаду.

23 квітня 2024 року методисти науково-методичного центру навчально-інформаційного забезпечення, інформаційно-комунікаційних технологій та видавничої діяльності Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка – Наталія Наконечна та Віталій Ребрина здійснили виїзний семінар-практикум в смт.Антоніни на тему «Розвиток алгоритмічної компетентності вчителя інформатики в умовах упровадження концепції Нової української школи».

   Голова громади  Анатолій Оцалюк, заступник селищного голови Анатолій Ковальчук та начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Наталія Куян зустріли гостей біля Головних Західних воріт Музею Потоцьких. Оглядову  екскурсію по музею провела екскурсовод Інна.

   Далі в актовій залі вітальне слово виголосили начальник відділу освіти Наталія Куян та селищний голова Анатолій Оцалюк. Представив працівників ХОІППО ім.А.Назаренка завідувач НМЦ виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Григорій Гончарук.

    Семінар-практикум проводився у Антонінському ліцеї (директор Галина Кузнецова) в різних локаціях. Вчителі інформатики працювали в комп’ютерному класі (зав. кабінетом Світлана Скопюк).

   Учителі ознайомилися з основними підходами до навчання інформатики за новим Державним стандартом базової середньої освіти.

   У ході практикуму вчителі знайомились з ресурсом ХОІППО ім. А.Назаренка “Школа олімпійського резерву” (http://sbs.hoippo.km.ua/) та середовищем для вивчення мови програмування Python Thonny, набували вмінь розв’язувати алгоритмічні задачі. Робота була організована у вигляді турніру з визначенням трьох призових місць. Вчителям, які найкраще справились із задачами, вручені дипломи.

    Світлини Наталії Наконечної, Віталія Ребрини та Лілії Рибачук.

Залишити відповідь