Тренінг для вчителів інформатики закладів освіти Ізяславської міської територіальної громади

16 квітня 2024 року методистами науково-методичного центру навчально-інформаційного забезпечення, інформаційно-комунікаційних технологій та видавничої діяльності Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка – Наконечною Н.А. та Ребриною В.А. був здійснений виїзний тренінг на тему «Розвиток алгоритмічної компетентності вчителя інформатики в умовах впровадження концепції Нової української школи» для вчителів інформатики закладів освіти Ізяславської міської територіальної громади.

   Захід був організований Ізяславським центром професійного розвитку педагогічних працівників (директор Сугоняко Ж.В.).

    Тренінг проводився на базі Ізяславського ліцею №5 імені О.П.Онищука (директор Довгалюк І.М.). На заході були присутні 16 вчителів 13 закладів освіти Ізяславської ТГ.

   Під час заходу вчителі ознайомились із:

– актуальними питаннями реалізації Державного стандарту в умовах переходу до другого циклу базової середньої освіти інформатичної освітньої галузі;

– основними підходами до навчання інформатики за новим Державним стандартом базової середньої освіти;

– цифровими рішеннями для формувального оцінювання результатів навчання учнів.

   А також був проведений практикум по роботі з ресурсом ХОІППО ім. А.Назаренка “Школа олімпійського резерву” (http://sbs.hoippo.km.ua/) та середовищем для вивчення мови програмування Python Thonny у вигляді ділової гри “Турнір по розв’язуванню задач з автоматизованою перевіркою на сервері ХОІППО ім. А. Назаренка”. Вчителів було об’єднано у 4 команди, за результатам гри 3 команди були нагороджені дипломами за І, ІІ та ІІІ місця.

   Упродовж тренінгу учасники здобували уміння та навички організації освітнього процесу на уроці з урахуванням вимог чинного законодавства, здатність до ефективної індивідуальної та командної роботи, вирішення компетентнісних завдань, вміння розв’язувати алгоритмічні задачі.

Залишити відповідь