37-а обласна олімпіада з інформатики відбулася

З усіх тридцяти семи олімпіад з інформатики в організаційному плані поточна олімпіада виявилася найскладнішою. Була проведена належна підготовча робота з організації робочих місць для другого очного туру. Для цього була сформована технічна група з активу вчителів інформатики м.Хмельницького, викладачів гуманітарно-педагогічної академії та науково-методичного центру навчально-інформаційного забезпечення, ІКТ і видавничої діяльності у складі В.Ребрини, Н.Наконечної, В.Максименко, О.Суховірського, С.Стократного, С.Рибака, В.Білого (ліцей № 15), С.Стремецького (СЗОШ № 29), О.Куліковського (ТБЛ), В.Смолієнка (ліцей № 17). Комп’ютерна техніка потребувала оновлення операційної системи та інсталяції середовищ програмування. Загалом було підготовлено 73 робочих місць.

Науково-методичне забезпечення олімпіади здійснював Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у тісній співпраці з громадською організацією “Федерація олімпіадного програмування” (голова Антон Ципко).

В організаційному забезпеченні олімпіади значний внесок, окрім Хмельницького ОІППО (ректор Очеретянко В.І.) зробили гуманітарно-педагогічна академія (ректор Шоробура І.М.), ліцей № 15 м.Хмельницького (директор Кіящук А.Й.).

28 і 29 січня 2023 року відбулися два тури, з яких перший був проведений у дистанційному форматі, а другий – у п’яти комп’ютерних класах Хмельницького ОІППО (2 класи), гуманітарно-педагогічної академії (2 класи), ліцею № 15 м.Хмельницького (1 клас).

Учасникам олімпіади були запропоновані по 5 задач у кожному турі, для їх розв’язання учні мали по п’ять годин на кожен тур. У запеклій інтелектуальній боротьбі, безумовно, перемогли досвідчені учасники олімпіад з інформатики, за плечима яких – участь у міжнародних змаганнях. Найкращий результат показала Карпенко Дарина (11 клас, гімназія № 1 м.Хмельницького), яка із можливих 1000 балів набрала 991.

Загалом призерами стали 36 учнів. Офіційні результати опубліковані на сайті “Хмельницькі олімпіади” за покликанням https://olimp.hoippo.km.ua/  

Світлини з олімпіади: